• Florentin

🇭🇺 Le Troquet: az egyetlen francia bor szaküzlet Budapesten

Updated: Jul 28, 2020

Georges Brassens egyszer azt mondta: "A legjobb bor nem feltétlenül a legdrágább, hanem az, amelyet megosztunk másokkal". Véleményünk szerint ez a mondat jellemezi legjobban koncepciónkat. A Le Troquet Budapest egyetlen francia bor “concept store”-ja, amelynek ötlete három jó barát fejéből pattant ki, akiknek a szenvedélye a francia bor és a kellemes időtöltés egy pohár bor mellett.
Mi is a Le Troquet?

A Le Troquet tehát három barát, Florentin, Máté és Gauthier története, akik a francia bor nagy szerelmesei és alig várják, hogy megosszák szendéjüket egész Budapesttel. A kaland 2017-ben kezdődött, amikor két francia diák Florentin és Gauthier tanulmányaik során felfedezték Budapest városát. Itt találkoztak Mátéval, egy frankofón magyar diákkal, akivel egy közös pontot gyorsan meg is találtak:

A jó francia bor iránti szenvedélyt.

Tanulmányaik befejezése után úgy döntöttek, hogy együtt dolgoznak egy olyan projekt kiépítésén, amely lehetővé tenné számukra a francia borok iránti szenvedélyük ötvözését azzal a vággyal, hogy az Budapesten is képviselhessék értékeiket. Ezek az értékek elsősorban a barátság és a jó borok kíséretében való eltöltött értékes idő. Le Troquet tehát így született.

A Le Troquet egy egyszerű elképzelés: Budapest szívében egy francia borospince, borbár létrehozása. A cél független borászoktól származó termékek bemutatása és a bor, illetve a francia gasztronómia körüli rendezvények szervezése.

Boltunk 2020. január 2-án nyitotta meg kapuit Budapest 13. kerületében, a Dráva utca 6 alatt.
A Concept Store

A Le Troquet egy kellemes és barátságos hely, ahol bárki felfedezheti a francia borokat, vagy, ahogyan mi szeretjük hívni őket, a kis kincseket. A Le Troquet kicsit olyan, mint "otthon", borosüvegek egy hatalmas fából faragott pulttal körülvéve, hogy úgy érezze magát, mint ha csak egy 50-es évekre jellemző francia falusi bárban lenne.

Miért egy concept store? Mivel azt akartuk, hogy egy helyen kettős élményt tudjunk nyújtani Önnek, borospince és kóstoló bár formájában egyaránt.

A borospince arra lett tervezve, hogy csapatunk legjobb tanácsait adva bemutathassuk az összes francia borreferenciánkat. Ön különféle francia borrégiók kiváló borait tudja itt felfedezni, és megtalálhatja az ízléséhez és vágyaihoz legmegfelelőbben illő bort.

Az lenyűgöző borbár pedig egy barátságos hely, pont olyan, mint egy kis francia vidéki bár. Itt pedig kényelmesen végig kóstolhatja a francia bor kínálatunkat. Termékeink kóstolására lehetősége lesz rendezvényeinken, vagy tematikus kóstoló estéink valamelyén. Ezek a rendezvények minden esetben a francia bor és gasztronómia körül forognak.
A borlista

Csakis olyan borokat választottunk ki, amelyek tükrözik a projektünket, illetve elképzelésünket. Termékeink független borászok által termelt borok. Olyan emberek termékei, akik szerelmesek földjeikbe, szőlőikbe és az igazi szakértelmet viszik bele a munkájukba. Ezáltal minden egyes borunkat a "Független Borászok" címkével látjuk el. Ez a kis címke jutalmazza a kis francia regionális termelőket.

E választás célja természetes az is, hogy minél gazdagabb és változatosabb kínálatot tudjuk Önnek biztosítani boltunkban ezzel lehetővé téve azt, hogy Ön Franciaország összes borrégiójából tudjon valamilyen élményt szerezni.

A Le Troquet-nál a hírhedt burgundi boroktól kezdve a bordeaux-i cuvéeken keresztül a kevésbé ismert régiókat is egyaránt felfedezheti, mint például a Pays d'Oc, a Beaujolais vagy akár a Loire-völgyi kincseket.
Arra is elhivatottak vagyunk, hogy olyan borokat tudjunk kínálni Önnek, amelyek három nagyon konkrét célkitűzésnek felelnek meg a projektünk értékeit képviselve. E három elv nem más, mint: a termelés minősége, a termelő tisztességes díjazása és a kedvező ár biztosítása a végfogyasztó számára.

A Le Troquet által kínált borok mindegyikét tesztelte és jóváhagyta a csapatunk, garantálva ezzel a 100% -ban hiteles francia minőséget és ízt!

Fedezze fel a francia borok széles választékát ITT.

9 views0 comments

CONTACT

Mail : contact@letroquet-wines.com

Phone : +36 70 720 4836

Adress: Budapest, Dráva u. 6, 1133 Hungary

Open from Tuesday to friday, from 11 a.m. to 8 p.m. and Saturday from 10 a.m. to 6 p.m. 

STAY TUNED: 

UPCOMING

EVENTS

#Winemoretime - Guinguette

October, 31  2020.

© 2020 by Le Troquet Wines Kft. 

0